Читај ми!

Ограда на српско-мађарској граници готова до краја новембра

Ограда која се поставља на зеленој линији на мађарско-српској граници биће висока три метра, уместо најављених четири и требало би да буде готова до краја новембра ове године, најавио је мађарским медијима Ласло Нађ, директор БВ холдинга, фирме којој је поверено конструисање и испорука материјала за изградњу ограде.

Ласло Нађ је истакао да су конструктори ограде уверени да ће ограда од три метра постићи циљ, јер се ради о такозваној НАТО огради која се користи и у затворима, јавља дописник РТС-а.

Ограда је израђена од чврстог челичног материјала који није лако исећи, а у подножју и на врху је плетеница од бодљикаве жице коју готово да није могуће прескочити.

Пример ограде која се у дужини од 150 метара прави код пограничног места Морахалом биће готов до петка ове недеље и биће тестирано више техологија, односно постамената и материјала за ограду, најавио је Нађ.

Инжењерске јединице војске Мађарске из гарнизона у Сентешу, Ходмезевашархељу и Солноку са око 40 војника, од понедељка су у три смене ангажоване на грубим грађевинским радовима на припреми терена за ограду.

Закон који је омогућио изградњу ограде унутар 10 метара шенгенских граница, требало би да ступи на снагу 1. августа, када ће и званично почети изградња ограде дуж 175 километара границе са Србијом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво