Читај ми!

Додељени кључеви 20 станова војним лицима

Министар одбране Братислав Гашић уручио је 20 кључева станова припадницима Министарства одбране и Војске Србије, наводећи да је планом стамбеног збрињавања, до краја ове године, предвиђено прибављање још 126 станова.

"Од почетка године додељено је 87 станова, а приликом последње поделе, почетком јуна, осим у Београду, станове су добили и наши припадници у Нишу и Ужицу", рекао је Гашић приликом доделе кључева, којој је присуствовао и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, преноси Танјуг.

Министар је истакао да су кључеве станова добили службеници у Београду, Лесковцу, Ваљеву, Горњем Милановцу, Зајечару и Сомбору.

Он је очекивао да 67 људи добије кључеве, што се, како је рекао, није десило због "наших перипетија". Гашић је рекао како се нада да ће осталих 47 станова бити додељено што пре.

"Планом стамбеног збрињавања до краја године, предвиђено је прибављање још 126 станова, од тога 84 у Београду, 33 у Новом Саду, четири у Вршцу, по два у Свилајнцу и Чачку и један у Куршумлији", додао је Гашић.

Министар је навео и да су професионална војна лица заинтересована за субвенционисано стамбено кредитирање, за шта је у овој години обезбеђено 500 милиона динара.

Према његовим речима, само у овој години, 243 лица на тај начин су решила стамбено питање.

"Због великог интересовања за стамбено кредитирање, настојимо да обезбедимо, до краја ове године, још додатних 200 милиона динара", рекао је Гашић, додајући да је на жалост, листа стамбених интересената још увек дуга и још има много оних који годинама па и деценијама чекају оно што им припада.

Гашић је навео да Министарство одбране и Војска Србије, упркос свим тешкоћама, предузимају неопходне кораке да што већи број њених припадника у наредном периоду трајно реши своје егзистенцијалне проблеме.

"За Министарство одбране и Војску Србије решавање стамбеног питања је апсолутно један од приоритета у очувању, а верујем и подизању стандарда свих њених припадника", нагласио је Гашић и додао да старешине које не морају да брину о једној од најосновнијих потреба у цивилизованом друштву - стану, могу да дају већи допринос на својим радним местима.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво