Лесковац, зауставили активисте који су снимали хидроелектрану

Група од петнаестак људи зауставила је у Новом Селу код Лесковца четворицу активиста Удружења "Рупска река" и власника "Телевизије Клисура" из Грделице Зорана Станисављевића који су снимали речно корито изнад локалне хидроелектране.

"Нашем аутомобилу 'лада нива' препречили су пут камионом нешто после 17 часова и не пуштају нас да се вратимо кући. Љути су што смо снимили суво корито изнад електране, јер је вода цевима преусмерена директно у турбине. Ево, овога момента стиже полиција, па се надамо да ће нас они извући", казао је Станисављевић агенцији Бета.

Председник Удружења "Рупска река" Срђан Јовић рекао је да је група активиста обишла речно корито код хидроелектране због дојаве мештана Новог Села да су угрожене ретке врсте риба.

"Корито реке остало је без минимума воде у дужини од близу четири километра, где бораве црвене пастрмке и речни ракови, законом заштићене врсте, па смо отишли да се уверимо на лицу места, а ТВ Клисура је била заинтересована за извештавање", казао је Јовић.

Власник хидроелектране и фабрике "Бане комерц" Бранислав Пешић из лесковачког села Кумарево, рекао је да је о инциденту обавештен телефоном.

"Људи из 'Рупске реке' покушали су да инсценирају непријатну ситуацију, што је снимљено на видео камерама. Вероватно је то изнервирало наше људе који су јутрос из Лесковца отишли да уреде шуму око хидроелектране", казао је Пешић.

Активисти "Рупске реке" и раније су оптуживали власника електране за уништавање природе и замућење реке из које се Грделичани снабдевају водом за пиће.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара