Читај ми!

Постављен "Српски зид плача", захтев локација за споменик

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији поставило је данас испред Скупштине Србије паное са фотографијама и именима више од 2.500 цивилних жртава, војника и полицајаца, под називом "Српски зид плача", захтевајући од државе и града да им додели локацију за подизање споменика жртвама.

Панои ће испред парламента остати до 15. јула, преноси Танјуг.

Председник тог удружења Симо Спасић рекао је новинарима да од државе и града траже да добију локацију за споменик за све убијене и нестале српске жртве на Косову и Метохији.

Удружење је, како је навео, покренуло и петицију за подизање тог споменика, а она је предата и председнику Владе Србије Александру Вучићу.

Спасић је рекао да је са представницима републичког парламента договорено да ће "Српски зид плача" остати испред највишег законодавног тела до 15. јула.

Лозанка Радојчић, мајка војника страдалог на Кошарама, навела је да је бол сваке мајке за изгубљеним дететом исти, али да за бол мајки из Сребренице зна цео свет, а да за бол мајки из Србије ретко ко зна.

"За тај споменик неко може помислити да и не значи ништа, али ми се боримо да ова држава стане иза тих жртава и да их у неку руку призна, а не да их заборавом убије још једном", рекла је Лозанка Радојичић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара