Читај ми!

РХМЗ: Опрез, до среде веома топло

У наредним данима високе температуре са максималном температуром у већини места од 34 до 37 степени Целзијусових, упозорио је Републички хидрометеоролошки завод. Избегавати излагање сунцу у најтоплијем делу дана, саветују лекари.

У Србији ће сутра бити сунчано и топло, са слабим ветром променљивог правца и јутарњом температуром од 13 до 20 а највишом дневном од 30 до 34 степена, јавља Танјуг.

У Београду ће у недељу бити сунчано и топло са слабим ветром променљивог правца и јутарњом температуром око 20 а највишом дневном од око 33 степена.

Лекари саветују грађанима да узимају доста течности, да уносе лагану храну, одевање да прилагоде спољним температурама и да избегавају излагања сунцу у најтоплијем делу дана.

У периоду од 10 до 18 часова избегавати директно излагање сунчевим зрацима, поручују лекари. 

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) наводи да ће током ноћи среде на четвртак у северним и западним, а у четвртак и осталим крајевима, наступити освежење са појачаним северозападним ветром и понегде с краткотрајним пљусковима и грмљавином.

До краја периода температура ће се кретати у границама просечних вредности.

У петак ће бити променљиво облачно са локалном појавом краткотрајних пљускова и грмљавина, у осталим данима претежно сунчано.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво