Читај ми!

Зорица Глигоријевић добитница награде "Милан Пантић"

Новинарка Недељних новина "Нови пут" из Јагодине Зорица Глигоријевић добитницa је награде за новинарску храброст "Милан Пантић" за ову годину.

Одлуку је у Београду донео жири састављен од представника Вечерњих новости, УНС, НУНС-а, Ндељника Нови пут из Јагодине и Књижевног клуба "Ђура Јакшић" из Јагодине, саопштили су Танјугу представници тог тела.

Конкурс за награду је био отворен до 24. маја а кандидате за награду су предлагале редакције, удружења новинара, издавачи, жири, појединци, уз писано образложење.

Глигоријевићка, која је и хонорарна дописница Франкфуртских вести и Политике из Јагодине награду је добила "за изузетну храброст, упорност и високу професионалност у новинарству", стоји у образложењу жирија.

Она је први новинар из Јагодине који је добио ову престижну награду.

Награда је установљена у знак сећања на дописника Вечерњих новости из Јагодине Милана Пантића који је мучки убијен 11. јуна 2001. године у ходнику испред свога стана, убица још није пронађен.

Награда се састоји од повеље и новчаног износа од 100.000 динара, а биће уручена, по традицији, у Јагодини, на дан убиства.

Пре уручења награде биће положено цвеће на месту убиства и на спомен бисти Пантићу на тргу који носи његово име у Јагодини и посетиће се гроб Пантића на Градском гробљу.

Ову награду до сада су добили новинари: Југослав Ћосић, Живојин Ракочевић, Мишо Ристовић, Никола Врзић, Владимир Митрић, Загорка Ускоковић, Драгана Зечевић, Дарко Димитријевић, Бранко Станковић, италијански новинар Рикардо Јакони, Александра Белић, Андрија Игић, Иван Радуловић, Немања Јовановић и Софија Павловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије