Монте Карло - плодно тло за српске идеје

Шта сем Новака Ђоковића повезује Србију и Монте Карло? Избор за светског предузетника године, који се одржава управо у Монте Карлу, а на којем Србија и ове године има свог представника. Такмичење организује ревизорско консултантска кућа "Ернст и Јанг", а за титулу светског предузетника године такмиче се 53 бизнисмена.

Гламур, најскупљи станови, ниски порези и јахте, тако најкраће може да се опише Монте Карло, најприродније место за избор предузетника године. У трци је и предузетник из Србије, власник компаније "Ентеријер Јанковић" која запошљава 500 људи.

Ова компанија се од мале столарске радионице претворила у компанију која може да конкурише најуспешнијим предузетницима на избору у Монте Карлу.

"Почели смо од 24 квадрата у једној малој радионици пре 25 година. Стварали смо систем, јер није постојао систем ни у држави ни у банкама, јер је било ратно време. Сталним радом и сталном изградњом, пратили смо најновије трендова у свету, и најбоља технолошка решења ми смо само применили у нашој фабрици", прича Божо Јанковић, власник компаније "Ентеријер Јанковић".

После 25 година пословања, ова компанија данас ради и на Западу и на Истоку, па у пословну биографију могу уписати и чињеницу да су опремали и резиденцију руског председника Путина.

"Тачно је да смо опремали резиденцију председника Путина, и тачно је да смо радили главну салу за самит ЕУ у Санкт Петесбургу, такође смо радили и објекат у Самари где је одржан самит Г8. То јесу све важне ствари, али је важније да смо ми прошле недеље склопили уговор у центру Лондона да радимо хотел са пет звездица у строгом центру британске престонице", наводи Јовановић и напомиње да тако захтевне пројекте може да ради тим професионалаца.

Власник ове компаније  проглашен је за српског предузетника године, али упркос томе има замерке на пословање у Србији.

"Држава не треба никоме да обезбеди посао, држава не треба да нађе клијента. Држава не треба никоме ни да да новац, као што даје многима, а ја мислим често и промашено. Мислим да држава треба да створи такав амбијент, да помогне људима да лакше преброде проблеме", закључује Јанковић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара