РТС дигитал од понедељка мења назив у РТС 3

Специјализовани програм културе и уметности РТС Дигитал промениће назив и визуелни идентитет у РТС 3 од понедељка, 8. јуна, саопштио је РТС.

РТС ће, како се наводи, на свом целодневном специјализованом програму културе и уметности наставити да емитује програм који је намењен захтевним гледаоцима и придобијању њиховог поверења, како у погледу квалитета слике и звука тако и квалитета емитованих емисија и других садржаја.

Убудуће РТС 3 ће настојати не само да одржи постигнути ниво квалитета него и да допре до гледалаца повећаним бројем емисија произведених у ХД технологији и још пробранијим програмским садржајима- музичким, културно-уметничким, документарним, дечјим... поштујући постављене и успостављајући нове стандарде квалитета.

РТС 3, као канал културе и уметности, у својој програмској понуди и даље ће имати висококвалитетна програмска остварења која прате европске токове и истовремено негују национални идентитет, културу, језик, традицију...

Како се наводи, на годишњем нивоу РТС 3 емитује 4.200 сати музичког програма, од чега је 3.000 сати концерата свих жанрова, 660 сати документарно-музичких програма, 300 сати опера, 240 сати балета.

У наредном периоду у програмској понуди ће се наћи аргентинска серија о тангу, Сто дана џеза, изабрани концерти Берлинске, Бечке, Чикашке филхармоније и циклус Пучинијевих једночиних опера.

Осим музике разних нација, на РТС 3 гледаоци ће имати прилику да гледају директне преносе и снимке концерата стране и домаће продукције - Симфонијског оркестра и хора РТС-а, Биг бенда.

У програмској шеми су заступљене и документарне емисије око 1.560 сати годишње.
У плану је 450 сати у емитовању Специјализованог програма културе и уметности РТС 3 у наредном периоду и обележиће га серијали "Копија или оригинал", "Дневник вајара", "Мит и уметност", "Пут до уметности", "Рококо", "Барок", "Импресионизам", "Палете".

У оквиру филмског програма, у понуди је годишње око 400 сати одабраних филмских садржаја из циклуса руских и европских филмова, циклуса ретроспектива филмских аутора, али и серијали француске, руске, енглеске и кинеске производње.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара