Читај ми!

Месаровићева: O мени пласирају много лажи

Београдска адвокатска комора одбила је да у именик адвоката упише бившу председницу Врховног касационог суда и Високог савета судства Нату Месаровић. Kако објашњавају, није достојна да буде адвокат. Месаровићева за РТС каже да је изненађена одлуком и да ће се жалити.

Право које су Нати Месаровић ускратили у Београдској адвокатској комори данас је остварило троје адвоката и 20 приправника. Одлука Управног одбора је, кажу, била једногласна. Њихов став је да није достојна адвокатске титуле, због лоше реформе правосуђа и реизбора судија из 2009. године.

"Ако хоћете сада да будете адвокат, а притом нисте знали да се држите у време када се одлучивало о правосуђу, ако ту не знате да се држите како треба и следите политичке налоге, политичке жеље, онда сте изневерили правничку професију, а потом сте изневерили уопште и да помислите на могућност да ћете бити адвокат... Адвокати то неће да опросте", наводи Шошкић.

А неће да опросте што је као председница Врховног касационог суда и Високог савета судства спровела реизбор судија после кога је око 900 њих остало без посла. Све њих је две године касније Уставни суд вратио на посао.

Ната Месаровић није желела пред камеру, али за РТС каже да ће искористити све правне лекове да се избори за своја права.

"Ових дана толико слушам лажи о себи да је дошло време да причам истину о онима који пласирају толике лажи. Наравно да ћу користити сва правна средства у заштити својих права јер би супротно поступање било потпуно противно мом досадашњем раду од 40 година – 35 као судија, када сам штитила интересе и права и окривљених и жртава у поступку", наглашава бивша председница Врховног касационог суда Ната Месаровић.

Подсетимо, као судија Специјалног суда Ната Месаровић судила је, између осталог, у предмету за убиство премијера Зорана Ђинђића, после чега је постала председница Врховног касационог суда и Високог савета судства. Смењена је 2013, после чега је наставила да ради као судија Врховног касационог суда, до маја прошле године, када је отишла у пензију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара