Весић: Искуства Москве искористити у београдском саобраћају

Циљ је да се у Београду формира центар за управљање саобраћајем, тачније, да се унапреди већ постојећи оперативни центар, поручује градски менаџер Горан Весић.

Горан Весић сматра да се искуства Москве могу искористити у области саобраћаја и у Београду, преноси Танјуг.

"Већина семафора на најважнијим раскрсницама у граду могла би да одређује режим свог рада у односу на густину саобраћаја", тврди Весић.

Градски менаџер најављује да ће возачи пре скретања у неку улицу на почетку видети колико паркинг места има у тој улици", објашњава Весић и додаје да би се на тај начин решио проблем тражења паркинг места, чиме се ствара гужва и успорава саобраћај.

Истиче да се покушава успоставити сарадња Београда са свим великим градовима Европе и света, да су организоване посете Лондону и Паризу и разговори са представницима Барселоне.

Весић каже да је наручена нова опрема за мерење нивоа буке и да "'Бир фест'", који сваке године прави проблем одређеном броју грађана због буке, ове године неће моћи да ради после 12 сати у смислу музике, а викендом после два сата.

Градски менаџер позива грађане да, када год имају проблем са буком, то пријаве "Беоком сервису".

Такође, Весић указује да они који казну за непрописно паркирање измире у року од осам дана, плаћају двоструко ниже.

"Већ првог дана наплата била повећана за скоро 250 одсто", каже Весић и подсећа да је пре неколико дана ступила на снагу одлука да се уредним платишама, које годину дана плаћају "Инфостан", омогући додатни попуст од седам одсто. Весић наглашава да је више од 130.000 домаћинстава у Београду искористило тај попуст.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара