Читај ми!

Ђурић: Да бисмо опстали мора бити више деце

Дружење малишана и витешке игре на најбољи начин афирмишу вредности које су нам потребне да бисмо опстали као народ, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић на духовно-спортској манифестацији "Спортско собрање Свете Србије".

Марко Ђурић је, на манифестацији на Ади Циганлији која је одржана уз благослов патријарха Иринеја, рекао да мора бити више деце јер су она снага сваке државе, преноси Танјуг.

"Да би било више Србије, мора бити више деце. Деца су снага сваке земље, она са собом носе и привредни раст, јер је број становника од пресудног значаја за привредни раст, док стара популација утиче лоше и на економску слику", рекао је Ђурић.

Навео је да је данас на Косову и Метохији број деце до 18 година исти као у целом остатку Србије, те да је јако важно да имамо већи наталитет.

Ђурић је додао да је данас са КиМ дошло неколико стотина деце да се друже са својим вршњацима и да то дружење и витешке игре на најбољи начин доприносе афирмацији вредности које су нам потребне да бисмо опстали као народ.

"Да би било више деце морамо неговати праве вредности и стварати предуслове за то, као држава", додао је Ђурић.

Градски менаџер Горан Весић каже да је манифестација "Спортско собрање" једна од ретких која спаја спорт и нашу традицију и историју, тако да деца осим што се уче спортским вредностима и фер плеју, уче и о нашој богатој историји и традиционалним вредностима.

"Зато ова манифестација има своју тежину, много већу него неке класичне спортске или историјске манифестације, јер децу кроз игру и спорт уче нашој традицији и културу", рекао је Весић напомињући да је Град обезбедио 500.000 динара за њено одржавање.

Манифестацију "Спортско сабрање" организује удружење "Света Србије", уз подршку Канцералије за КиМ и града Београда, у циљу неговања српске културе, институције породице и враћања духовних и традиционалних вредности у свакодневицу живота најмлађих.

Након скокова падобранаца и показне вежбе специјалних јединица Војске Србије, малишани су присуствовали активностима више од 30 разних спортских станица, на којима су могли да пробају многе спортске вештине уз асистенцију тренера.

У богатом културно-уметничком програму, између осталих, учествовали су Ивана Јордан, Неверне бебе, АКУД "Лола" и многи други.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво