МУП и УНХЦР за унапређење националног азилног система

МУП Србије и Представништво УНХЦР-а у нашој земљи појачаће сарадњу у области унапређења националног азилног система, у складу са међународним стандардима и Акционим плановима за Поглавља 23 и 24, договорено је на данашњем састанку министра Стефановића и новог шефа Представништва УНХЦР Ханса Фридриха Шодера.

Како је саопштено из МУП-а, Стефановић и Шодер су разговарали о дугогодишњој сарадњи министарства и УНХЦР-а у области натурализације избеглица, борбе против трговине људима, уписа у матичне књиге и прибављања личних докумената за Роме и друге у ризику од апатридије, преноси Танјуг.

Истичући да Србија боље поступа према избеглицама и тражиоцима азила него неке друге земље у региону, Шодер је рекао да је УНХЦР спреман да настави да пружа снажну подршку Србији да адекватно одговори на нарастајући прилив избеглица.

Подсећа да је УНХЦР, од 1992. године, уложио више од 500 милиона евра за помоћ Србији у пружању заштите и интеграцији избеглица, других расељених лица и лица без држављанства.

Стефановић и Шодер су, такође, забринути због правних и хуманитарних потреба све већег броја избеглица из Сирије, Авганистана, Ирака, Еритреје и Сомалије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије