Читај ми!

Нелегалним објектима на Перућцу прети рушење

Незадовољни власници нелегално саграђених објеката на Перућцу за која постоје правоснажна решења из 2010. године траже од државе да одложи најављено рушење.

Власници 64 од 71 бесправно саграђеног објеката на Перућцу зауставили су багере који су намеравали да сруше њихове куће.

"Тражили смо пролонгирање рушења зато што је у Службеном гласнику, који је Влада прописала, изашло да се постојеће кућице на језеру Перућац, конверзују и да уђу у просторни план", каже Миломир Лазаревић из Удружења љубитеља језера Перућац.

Десимир Драгојловић из истог удужења напомиње да су сви власници сматрали да је доношење такве уредбе суспендовано решење о рушењу.

Надлежни из Министарства грађевине, саобраћаја и инфраструктуре подсећају да у парковима природе нема градње.

"У првој зони заштите нема градње, јер морамо да сачувамо Перућац за генерације које долазе. Министарство грађевине је обезбедило сва средства да се то уклони", упозорава Александар Симић, помоћник министра за инспекцијски надзор у Министарству грађевине, саобраћаја и инфраструктуре.

Данашњи, као и сви предходни покушају да одложе рушење су пропали, па су, како кажу, због могућих трошкова од 200 хиљада до милион динара, власници сами почели рушење објеката.

"Не може се борити против државе, ја сам решио да свој објекат уклоним а за друге не знам", прича један од власника на Перућцу Мирослав Јосиповић.

Акција уклањања бесправно саграђених објеката, како оних у надлежности државе тако и локалних самоуправа, а за коју је обезбеђено готово 80 милиона динара, како се очекује, биће завршена до краја године.

Министарка грађевинарства и инфраструктуре Зорана Михајловић напомиње да у Србији има милион и по бесправно саграђених објеката и додаје како ће сви бити легализовани изузев оних који су саграђени у заштићеним парковима природе.  

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара