Читај ми!

Михајловићева и Мали – "Најевропљани" за 2014.

Добитници награде "Најевропљани за 2014" су потпредседница Владе Зорана Михајловић, градоначелник Београда Синиша Мали, амбасадор Белорусије у Србији Владимир Чушев, директор Аеродрома "Никола Тесла" Саша Влаисављевић и Математичка гимназија.

Признање им је уручено на свечаности у Скупштини Града Београда, преноси Танјуг.

Зорана Михајловић је добила награду за област економије и привредног развоја земље.

Поручује да је за њу Европа стваралаштво, изградња, енергија и једнакост, могућност за све и правда за најрањивије.

"'Најевропљани' у Србији су и најрањивији, зато што су млади, зато што су стари, зато што тек почињу бизнис, трпе притиске, зато што су родно неравноправни. Због овог признања осећам још већу одговорност и сматрам себе њиховим амбасадором", каже Михајловићева.

Наводи да, као члан Владе, све што ради чини из убеђења и уверења да се може живети боље.

"Могуће је створити ситуацију у којој постоји мање простора да се буде рањив", тврди министарка.

Михајловићева је, како се наводи у образложењу, признање добила јер је радила на побољшању пословног амбијента у сектору инвестиција, изградње, страних улагања. Због тога, инфраструктура се у Србији гради 10 пута брже, а грађевинске дозволе добијају за мање од месец дана, стоји у образложењу.

Синиша Мали је добио награду за развој и реконструкцију главног града.

Тврди да је у претходних годину дана учињено много тога да Београд постане космополитска престоница и да се врати у Европу, где и припада.

Наводи да Град Београд подржава напоре Владе и економске реформе у циљу боље будућности и бољег живота грађана.

"Београд је град који отвара руке свима. Код нас се сви осећају као код куће, јер прихватамо различитости и заслужујемо да будемо део европске породице", каже Мали.

Амбасадор Белорусије је признање добио као страни држављанин који је интензивно радио на повезивању држава и народа Србије и Белорусије.

Наводи да ће награда бити подстицај да ради још више на унапређењу добрих односа двеју земаља и пожелео Србији напредак у европским интеграцијама и успешно председавање ОЕБС-у.

Математичка гимназија, чији су ученици већ годинама водећи стручњаци у институцијама широм света и професори на универзитетима, добитник је награде за област образовања.

Директор те гимназије Срђан Огњановић сматра да ће признање сигурно бити подстрек за нове успехе и медаље.

У области јавног менаџмента награду је добио директор Аеродрома "Никола Тесла" Саша Влаисављевић.

Поручује да је аеродром у овој и прошлој години постигао најбоље резултате у историји дугој 52 године.

"Профит у 2014. години већи је него профит свих аеродрома у окружењу заједно, а у прва три месеца ове године, профит је већи је у односу на прошлу 3,9 пута", тврди Влаисављевић.

"Европско вече у Београду", одржава се 15. пут заредом и на њему се промовишу "Најевропљани" године за политику, економију, културу и предузетништво.

На свечаности је најављена и реализација информационо-промотивне монографије под називом "Најевропљани 2000–2015, Европа, Србија и Европска унија, јуче, данас и сутра".

У монографији ће, поред низа детаља о до сада одржаним Европским вечерима и лауреатима, у аналитичко, историјско, визионарском делу, учествовати око 40 реномираних и компетентних аутора из свих таргетираних области.

Признање се додељује појединцима, афирмисаним и успешним ствараоцима, политичким првацима, државним руководиоцима, људима од значајног утицаја на понашање државе и друштва, као и на јавно мњење, за највећи допринос у повезивању наше земље са Европом, односно ЕУ, за афирмацију сопствених, националних проевропски оријентисаних идеја и вредности изван земље и за најуспешније промовисање европских идеја и вредности у земљи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара