Читај ми!

Удружење киднапованих тражи хапшење Тачија

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији оценило је да је Србија заборавила на Србе отете у јужној покрајини. Запитали су представнике Владе Србије зашто не траже хапшење косовског министра иностраних послова Хашима Тачија, "доказаног предратног, ратног и послератног злочинца".

"Шта је Хашим Тачи за вас? Зашто сте га упозоравали да ће бити ухапшен ако дође у Београд? Да ли је он злочинац само за Београд, док у Бриселу, Бечу, Вашингтону, Приштини за истим столом потписујете некакве споразуме?", наводи се у саопштењу тог удружења, поводом изјава Тачија Бечком стандарду у којима од Србије тражи извињење за жртве рата на Косову 90-их година и најављује подношење тужбе против Србије за геноцид, преноси Танјуг.

"Да ли сте некада од Тачија тражили да ослободи киднаповане Србе из 1998, 1999, 2000. године и зашто је држава Србија против Устава, закона, морала и интереса породица отетих Срба, из српских затвора ослободила 2.108 злочинаца и терориста и тиме потписала смртну пресуду нашим отетим члановима породица", запитало је то удружење.

Реагујући на ставове Канцеларије за Косово и Метохију Србије у којима се истиче да Тачијеве бучне изјаве скрећу пажњу са важних питања, Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији запитало је представнике Владе Србије "шта је за њих важније од људских живота?".

Питају и "да ли је најбитнија тема формирање ЗСО и да ли ће те 'српске општине' радити по Уставу и закону Србије или такозване Републике Косово?".

То удружење је запитало и да ли је праведно то што су српски генерали предати Хашком трибуналу, "а са генералима УЧК-а доказаним злочинцима, потписујете некакве споразуме о добросуседским односима како је захтевала Европска Унија?".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара