Читај ми!

Препуна излетишта најава изузетне сезоне у Сокобањи

Традиционално, многи у Србији су за одмор у време првомајских празника изабрали Сокобању. Око 30.000 посетилаца борави у том месту, чија су излетишта због лепог времена од јуче препуна.

Док су се гости одмарали, мештани су радили и на Празник рада. Кажу да су првомајски празници права прилика да се и пре сезоне нешто заради.

Већина гостију је смештена у приватним апартманима, јер су због стечаја и лоше приватизације, хотелски капацитети преполовљени.

Директор "Инфоцентра Сокобања" Војкан Никодијевић каже да се цене крећу од 600 до 1.000 динара по особи.

"Цене смештаја су сада преполовљене у односу на цене у сезони. Никоме није скупо и сви су задовољни", признаје Никодијевић.

Због повољних цена смештаја и ванпансионских услуга у време првомајских празника у Сокобању највише долазе туристи са југа Србије, али и из Београда и Новог Сада.

Такође, у ово време, Бању под Озреном воле и Македонци и Црногорци.

Директор Организације за туризам и културу Сокобања Љубинко Миленковић тврди да је посећеност за првомајске празнике увек била репер за то каква ће главна сезона бити.

"По овоме сада можемо рећи да ће сезона бити изузетна", наводи Миленковић.

Уочи празника, 40 мештана Сокобање добило је посао јер је хотел "Здрављак", давањем у закуп, после шест месеци поново прорадио.

Закупац хотела "Здрављак" Александар Петровић признаје да Београђани за празнике обично иду на Златибор, где ванпансион може бити двоструко скупљи него у Сокобањи. "Овде ако хоћете да попијете кафу, платићете дупло мање", каже Здрављак.

На Бањској променади, кафа је ових дана коштала 70, а сок 120 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара