Читај ми!

ОЕБС забринут због кампање против Јанковића

Вршилац дужности шефа Мисије ОЕБС у Србији Мајкл Ујехра рекао је да је та међународна организација забринута због кампање која се води против институције и личности Заштитника грађана Саше Јанковића.

"Независне институције, одговорни медији, транспарентна власт која делује у складу са владавином права, као и одговорна полицијска служба су фундаментални елементи за функционисање сваког демократског система", рекао је Ујехара, а наводи се у саопштењу Мисије ОЕБС-а.

Додао да је неодговорно извештавање, укључујући и намерно коришћење непроверених тврдњи, гласина и инсинуација, као и одсуство аналитичке дебате унутар институција, подривају поверење грађана у њихову владу, преноси Танјуг.

"Мисија ОЕБС-а наставиће да подржава независне институције, регулаторна тела и професионалне медије како би им омогућила да несметано обављају своју контролну улогу", поручио је Ујехара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 08. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије