Удовички: Појачати дијалог са националним мањинама

Министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовчки је поводм Дана Новог Пазара позвала на појачавање дијалога са националним мањинама. Удовички је најавила да ће 24. априла бити одржана прва седница Републичког савета за националне мањине.

Кори Удовички наводи да је важно да се на седници појача дијалог помоћу ког ће се наћи начин да институције буду оно што сада јесу на папиру, али у реалности нису, преноси Танјуг.

Честитајући Дан града Новог Пазара окупљенима у седишту БНВ, Удовички је рекла да су "положај, добра воља и мултиетнички састав допринели томе да деведесете, које су биле најтеже за овај регион, у овом граду протекну конструктивно и не оставе теже последице".

"Сви напори које улажемо ми као Влада, не дају лако резултате у време економске кризе", нагласила је Удовички, али и подсетила је да упркос свему, премијер Александар Вучић данас поставио камене темељце "један за здравство, а други за образовање Новог Пазара".

"Не иде лако, времена су тешка, сваки динар мора одговорније да буде потрошен него што је то било до сада", рекла је Удовички.

Подсетила је на основне циљеве реформи јавне управе, а то је да се дође до оптимизоване, модерне и професионалне управе.

"Сада предстоји тежи део посла, а то је да успостављене институције раде одговорно, и да представници националних савета говоре и раде у корист бошњачке националне мањине, која их је и избарала", навела је Удовички.

Додаје да је важно је да цело веће функционише, да сарађује и да се укључи на конструктиван начин у даље развијање институција.

Председник БНВ Сулејман Угњанин рекао је да овај дан има посебан значај за све Бошњаке, али и све грађане који живе у Новом Пазару, чија је једна од највећих вредности богатство различитости и добри комшијски односи који су очувани и у најтежим тренуцима кроз историју.

"Данас у Новом Пазару живи највећи број Бошњака и као такав он је својеврстан центар бошњачке заједнице у Србији. Ово је град добрих људи и мислим да ћемо сви заједно да учинимо много више за овај народ" рекао је Угљанин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије