Читај ми!

Следеће недеље наставак разговора ауто-школа и полиције

Представници ауто-школа Србије, који нису задовољни појединим одредбама новог правилника о полагању возачког испита, и Управа саобраћајне полиције наставиће разговоре у понедељак, 27. априла.

Генерални секретар Привредне коморе ауто-школа Петар Рашета рекао је за Танјуг да ће састанак стручних тимова бити одржан у просторијама Управе саобраћајне полиције како би покушали да нађу решење.

Рашета је рекао и да представници ауто-школа не могу да одустану од пет основних захтева у вези са доношењем посебних правилника, а због чега су и протестовали прошлог петка у Београду.

Они се противе увођењу видео-надзора у учионице и на теоријском испиту, аудио-видео надзора у аутомобиле, инсталирању тахографа, одредаба о посебним полигонима за полагање ван саобраћајница...

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најавио је пре састанака да ће представници саобраћајне полиције наставити разговоре са власницима ауто-школа, али да се неће одустати од реформских потеза чији је циљ побољшање безбедности на друмовима.

Стефановић је рекао новинарима и да је циљ нових прописа у вези са радом ауто-школа да се побољша контрола полагања тестова и испита и спречи издавање "муфте дозвола".

Испред Дома Народне скупштине прошлог петка протестовали су представници ауто-школа, јер Министарство унутрашњих послова није прихватило њихове предлоге у вези са изменама Закона о безбедности у саобраћају о доношењу посебних правилника.

Због законских измена, у претходном периоду од 950 ауто-школа затворено је 430.

Због најављених измена Закона о безбедности у саобраћају и одредаба у правилницима, како тврде у удружењу ауто-школа, тренутно постојећи број школа смањиће се за половину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 14. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије