Читај ми!

Извештај о "фалкону" након комплетне истраге

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије саопштио је да ће након комплетне провере имати коначан извештај о проблему у вези са авином "Фалкон 50", којим је председник Томислав Николић путовао за Рим.

Поред провере техничке исправности авиона, Директорат цивилног ваздухопловства је у процесу провере свих осталих параметара, као и узимања изјава посаде ваздухоплова, преноси Танјуг.

На основу ових параметара ће се утврдити разлог настанка проблема због којег је, по одлуци пилота, авион "фалкон 50" враћен на Аеродром "Никола Тесла", наведено је у саопштењу.

Авион, којим је председник Србије јуче ујутро полетео за Ватикан, принудно се вратио на београдски аеродром због квара на једном мотору, а посета Светој столици је отказана.

"Директорат цивилног ваздухопловства је 17. априла 2015. године у 9.15 часова примио пријаву догађаја коју је поднела Контрола летења Србије и Црне Горе. По наводима из пријаве догађаја дошло је до гашења једног од три мотора авиона 'фалкон 50' регистарских ознака YU-BNA, који користи Авио Служба Владе Србије",наведено је у саопштењу.

Како подсећају у Директорату, авион је полетео из Београда ка Риму.

"Након проблема са мотором вођа ваздухоплова је затражио од Контроле летења Србије и Црне Горе повратак на Аеродром 'Никола Тесла', што је уобичајени поступак при проблему са мотором, и то му је омогућено", наводи се у саопштењу.

Инспектори Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије одмах су по слетању авиона, у оквиру својих надлежности и овлашћења, извршили инспекцијски надзор како би се проверила техничка исправност авиона.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије