Читај ми!

Мали: Напредују припреме за изградњу “Београда на води”

Од 246 објеката до сада је у оквиру прве фазе пројекта “Београд на води” уклоњено 186, а преостали мањи део биће уклоњен у наредних неколико месеци, изјавио је градоначелник Београда Синиша Мали.

Градоначелник Београда Синиша Мали каже да је на обали Саве било више од 50 бродова а да је остало свега шест који ће такође бити уклоњени, преноси Танјуг.

"На том подручју прве фазе 'Београда на води' живела је 101 породица, од чега је до сада исељено њих 90, док су са осталих 11 у току разговори и преговори. Уз то, на самој обали Саве било је више од 50 бродова, а сада их је остало само шест, који ће такође врло брзо бити уклоњени", рекао је Мали, а наводи се у саопштењу Градске управе.

Прва инвестиција у оквиру "Београда на води" била је рестаурација зграде Београдске задруге, што је по речима градоначелника Београда, пример како ће изгледати и друге зграде у околини.

"На том простору имамо и зграду хотела Бристол, зграду Железничке станице и друге, и како будемо радили на пројектима изградње радићемо и на рестаурацији тих објеката. Надам се да ћемо већ следеће године почети са реконструкцијама неких од њих, попут зграде Београдске задруге", навео је градоначелник.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије