Читај ми!

Гашић са кинеским министром о војној сарадњи

Министар одбране Братислав Гашић разговарао је у Москви са министром одбране Кине генерал пуковником Чангом Вангуаном о војној и другој сарадњи као и о актуелним политичко-безбедносним питањима.

На маргинама 4. московске конференције о безбедности двојица министара размотрили су могућности за унапређење војно-образовне, војно-економске, војно-техничке и војно-медицинске сарадње, преноси Бета.

Гашић је нагласио да сарадња са Кином представља један од кључних спољнополитичких циљева Србије, која као војно неутрална држава настоји да развија балансирану сарадњу са партнерима на истоку и на западу.

Гашић је захвалио на принципијелној подршци коју Кина пружа територијалном интегритету и суверенитету Србије и додао да Србија чврсто подржава политику "једне Кине".

На састанку је констатовано да две земље везују традиционално добри и пријатељски односи, али и слични принципи решавања проблема у међународној политици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара