Читај ми!

Пајтић и Пастор са амбасадором Канаде

Председник војвођанске Скупштине Иштван Пастор и председник Владе Војводине Бојан Пајтић разговарали су са амбасадором Канаде у Србији Филипом Пинингтоном о поштовању људских и мањинских права у Војводини и о економској сарадњи Србије и Канаде.

Амбасадор Филип Пинингтон је у разговору са председником Покрајинске скупштине Иштваном Пастором изразио намеру "да и у будућности, као и до сада, допринесе успостављању још активнијих привредних и економских односа између Канаде и Србије", саопштено је из војвођанске скупштине, а преноси Танјуг.

Пастор је нагласио да је то за Србију од изузетног значаја, с обзиром на то да су оживљавање привреде, отварање нових радних места и повећање броја страних и домаћих инвеститора један од најснажнијих интереса.

Пастор је истакао и да су вишејезичност, вишенационалност и мултикултуралност реалност са којом се грађани Војводине рађају и у којој живе, "те да се с поносом може истаћи да је у Скупштини Војводине у службеној употреби шест језика".

Са канадским амбасадором састао се и председник војвођанске владе Бојан Пајтић. Сагласили су се да постоје значајне могућности за унапређење економске сарадње две земље.

Амбасадор Канаде је рекао и да је покрајинска администрација веома активна и посвећена на том плану, саопштила је војвођанска влада.

Пајтић је навео и да су сектор информационих технологија, пољопривреда, енергетика, као и аутомобилска индустрија области у којима је покрајина Војводина веома конкурентна за страна улагања.

Пајтић је навео и да је Фајненшел тајмс Војводину ставио на прво место међу 54 регије средње величине, када су у питању стране инвестиције и стратегија у области привлачења страних инвестиција.

Пајтић је додао да у Војводини послују изузетно значајне канадске компаније, као што су Апатинска пивара, "Магнаситинг" у Оџацима и "Thinkologies" у Новом Саду која се бави развојем софтвера.

Бојан Пајтић је предложио и да се у организованом наступу канадске компаније директно упознају за потенцијалима које пружа регион Војводине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара