Читај ми!

Вулин уручио поклоне Дому за децу у Сомбору

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин уручио је ускршње поклоне штићеницима Дома за децу и омладину "Мирослав Мика Антић" у Сомбору, које им је, поводом тог празника, обезбедило Удружење осигуравача Србије.

Захваливши запосленима у тој социјалној установи што с великом пажњом брину о деци, "чији је живот тежак без њихове кривице", Вулин је истакао да је сомборски дом за децу без родитељског старања веома добро уклопљен у своју локалну заједницу, јер има здушну подршку локалне самоуправе, преноси Танјуг.

Министар је захвалио Удружењу осигуравача Србије, на несебичној помоћи коју су пружили за штићенике те и још неколико сличних социјалних установа у Србији, нагласивши да је та њихова акција најбоља препорука осталим индустријским и другим компанијама "да буду несебични и помогну онима којима је помоћ потребна".

Напомињући да је новац за куповину поклона деци обезбедила компанија УОС из свог профита, Вулин је додао да је сваки од 32 штићеника тог дома добио тренерке и патике одговарајуће величине и броја.

"Овим смо хтели да покажемо да ћемо сваком нашем детету бринути и да свако наше дете има право на пажњу и на будућности", рекао је министар Вулин.

Генерални секретар УОС Владан Манић изјавио је новинарима да је то четврта заједничка акција ресорног министарства и те компаније напоменувши да су слични поклони додељени и деци у домовима у Белој Цркви, Крушевцу и Ужицу.

Манић је рекао да ће та акција бити настављена до краја године као и да креће нова, у оквиру које ће УОС доделити 40 стипендија, које је та компанија, посредством Министарства, поклонила деци којој су стипендије најпотребније.

Директорка сомборског Дома за децу и омладину Нада Старчевић захвалила је компанији УОС и Министарству на поклону и подршци и додала да та државна социјална установа радо прима поклоне и од донатора, како би живот те деце без родитељског старања био лепши и пријатнији.

Нада Старчевић је прецизирала да Дом "Мирослав Мика Антић" има капацитет од 36 деце а да их је тренутно њих 32.

Уручивању ускршњих поклона деци у сомборском дому присуствовали су градоначелник Сомбора Саша Тодоровић и начелник Западнобачког округа Рајко Несторовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара