Читај ми!

Дачић: Србија у заједничкој борби против криминала

Србија, поштујући начела конвенција УН, предузима неопходне мере и на плану борбе против високотехнолошког криминала и прања новца, као и у сарадњи у борби против трговине наркотицима, поручио је шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Дачић је, у обраћању учесницима Конгреса УН о превенцији криминалитета и кривичном правосуђу у Катару, нагласио да Србија посебну пажњу придаје јачању регионалне сарадње у циљу превенције међународног криминала, преноси Танјуг.

"Србија посебну пажњу посвећује националном приступу у контексту учешћа јавности у превенцији криминала и снажно охрабрује партнерства међу младима, социјалну и економску инклузију и поштовање културне и верске разноликости", рекао је он.

Дачић сматра и да ће резултати договора са овогодишњег Конгреса, "у виду нових препорука и политика, допринети заједничкој борби против криминала и јачању сарадње на овом плану".

Према његовим речима, то представља основу за изградњу праведнијих и развијенијих друштава и бољу будућност младих генерација.

"Наша тежња је да њихов живот буде сигурнији и квалитетнији, а да им суд о ономе што смо постигли буде подстицај за даље", рекао је Дачић.

Он је подсетио и да је пре 15 година Генерална скупштина УН усвојила два кључна документа – Конвенцију УН против транснационалног организованог криминала и Миленијумску декларацију.

"Један од главних приоритета Србије у оквиру система УН је остварење Миленијумских циљева развоја и усвајање нове глобалне развојне агенде за период након 2015, у чијој изради смо имали активну улогу", рекао је Дачић.

Констатовао је и да су данас размере криминала "такве да захтевају континуиран рад на унапређењу међународне, а посебно регионалне сарадње", а чему Србија придаје посебну пажњу у циљу превенције.

Дачић је додао и да Србија настоји да, заједно са земљама чланицама, "допринесе стварању техничке експертизе и механизама помоћи, у контексту јачања капацитета националног законодавства у овом домену".

Истакао је и да је "Србија активна на плану превенције и сузбијања корупције, посебно увођења мера транспарентнијег рада органа државне управе и промоције интегритета и одговорности система кривичног правосуђа".

Према његовим речима, борба против корупције је истовремено један од приоритета нашег председавања ОЕБС-у које смо преузели почетком ове године.

"Поштујући начела конвенција УН, Србија предузима неопходне мере и на плану борбе против високотехнолошког криминала и прања новца, као и у сарадњи у борби против трговине наркотицима", рекао је Дачић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара