Читај ми!

САЈ и ПТЈ постају једна јединица

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најавио је да ће број специјалних јединица МУП-а Србије бити смањен од садашњих две на једну, а да ће Жандармерија остати посебна формација.

Небојша Стефановић каже да ће од Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) и Противтерористичке јединице (ПТЈ) настати једна јединица, док ће истовремено бити задржан назив САЈ "јер има дужу традицију и боље уређену базу", преноси Танјуг.

Министар Стефановић је, у интервјуу за ускршњи број Политике, рекао да неће бити простог спајања јединица, већ ће од припадника тих јединица и других припадника МУП-а настати нова јединица у којој ће бити само најбољи.

"Нема никаквог разлога да постоје две јединице које су потпуно исте намене и врло сличног састава. То је скупо", рекао је министар и додао да је бесмислено мењати униформе и амблеме.

Истиче да притом нико неће добити отказ, а да ће они који не испуњавају критеријуме бити распоређени у друге полицијске јединице.

Додаје да ће одржавање јавног реда и мира бити организовано другачије и да је идеја да се смањи број полицајаца који су ангажовани на тим пословима.

"Идеја је већа употреба Полицијске бригаде у Београду", рекао је он и додао да би Жандармерија требало да буде више ангажована на пословима одржавања јавног реда и мира, и да би се тако растеретила Интервентна јединица, која би била више ангажована на пословима сузбијања криминала.

Што се тиче Сектора унутрашње контроле (СУК), Стефановић је рекао да ће он бити снажније дефинисан.

"СУК ће имати веће надлежности у контролисању полицајаца, али и других службеника који раде у Министарству, што ће подразумевати и контролу њихових имовинских карата, то јест начина живота", закључио је Стефановић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара