Читај ми!

Богата туристичка понуда за ускршње празнике

За оне који одлуче да Ускрс проведу у Србији, у понуди је мноштво активности које гарантују добру забаву и лепо празнично расположење – од велнес и спа програма у српским бањама, преко скијања на некој од домаћих планина, до обилазака градова, манастира, излетишта.

У бањама на југу Србије за ускршње празнике традиционално има много гостију. Луковска бања овог пролећа туристе дочекује са титулом више коју су пре неколико дана добили од Института за рехабилитацију.

"Клима Луковске бање има карактеристике повољне за климатотерапију, тако да смо поред бањског лечилишта постали и климатско лечилиште", каже Радован Раичевић, директор АД "Планинка Куршумлија".

Поред велнес и спа третмана, у Пролом бањи гостима обећавају и добру забаву.

"Сама бања се налази на таквом месту да су у близини Ђавоља варош, манастири из доба Немањића, црква Лазарица и све то употпуњује нашу понуду", каже Славиша Јовановић из организације Пролом бање.

Када су се након сретењских празника запослени у "Скијалиштима Србије" хвалили рекордном посетом, ни највећи оптимисти међу њима нису тада могли ни да наслуте да ће сличну посету имати и за Ускрс.

На домаћим планинама је у овом тренутку снега више него током целе зиме.

"Сва три ски-центра раде за Ускрс. На Копаонику 18 стаза и 11 жичара, на Торнику се ради пуним капацитетом, на Старој планини радиће гондола и три стазе", каже Ана Јовановић из "Скијалишта Србије".

На Златибору очекују око 10.000 гостију, па ће хотели бити попуњени више од 70 одсто. Овде су се побринули и за оне којима је доста скијања у овој сезони.

"За време празника гостима организујемо излете у Сирогојно, Стопића пећину, Мокру гору, резерват белоглавог супа на Златару", каже Арсен Ђурић, директор ТО Златибор.

Од почетка године Србија има више туриста за 12 одсто, а оно што туристичке посленике нарочито радује јесте то што први пут после више година расте и број домаћих туриста.

"Верујемо да су временски услови томе ишли у прилог, и неки други предуслови, али и да је и Туристичка организација Србије са својом кампањом 'Забава је на врху' допринела доброј посети", рекла је Сандра Влатковић из Туристичке организације Србије.

Оне који пожеле да празнике проведу у Београду, дочекаће лепо и сунчано време као и велики број организованих обилазака града.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво