Читај ми!

Ђурић уручио кључеве за станове на северу Косова

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић уручио је кључеве за 12 станова у новој стамбеној згради у Бањској, у општини Звечан, на северу Косова. Србија наставља борбу за живот српске заједнице на простору Косова и Метохије, рекао је Ђурић.

Марко Ђурић је прво обишао манастир Бањска и том приликом игуману, оцу Данилу уручио кључеве два стана намењена породицама које живе у згради старе школе у Бањској и које треба раселити јер ће се на тој локацији изградити нови манастирски конак, јавља Танјуг.

Након тога, директор Канцеларије за КиМ је у Бањској уручио кључеве за преосталих 10 станова намењених младим брачним паровима са већим бројем деце, у згради која је саграђена средствима Канцеларије за Косово и Метохију у износу од 23 милиона динара.

Станови су површине од по 40 квадрата, а у њима ће дом наћи 17 деце са родитељима.

"Мислим да је ово јасан знак да ми настављамо нашу борбу да живимо на овим просторима, са којих смо пуних 15 година само протеривани, истеривани и изложени различитим притисцима са циљем да нас буде што мање", рекао је Ђурић.

Нагласио је да овим чином Срби показују непоколебљивост и жељу да остану и опстану на Космету.

Радица Гвозденовић има четири сина и једна је од оних који су данас добили кључеве новог стана што јој, како је рекла, много значи пре свега због деце.

"За мене значи доста, али пре свега због деце, њима значи много зато што неће морати да путују у школу више као до сада, неће морати да буду у дому, биће много лакше да уче", рекла је Радица.

Један од њених синова, Александар (18), ученик је средње Техничке школе "Михајло Петровић Алас" у Косовској Митровици.

"Стан који смо добили стварно је добар и највише нам значи због школе - сада ћемо краће путовати И биће лакше за учење", рекао је Александар.

Зграда у Бањској подигнута је у оквиру Пројекта изградње станова из програма релокације, у склопу којег је у 2014. години Канцеларија за КиМ финансирала градњу још три зграде, у Северној Косовској Митровици и Гораждевцу.

Ђурић је најавио да је за Бањску планиран и низ других развојних пројекта, укључујући изградњу савремене бање и лечилишта.

Директор Канцеларије за КиМ је навео и да је ове године започет један много амбициознији пројекат везан за повратак, не износећи више детаља.

Уручивању кључева станове у новој стамбеној згради у Бањској присуствовали су градоначелници општина Звечан и Зубин Поток Вучина Јанковић и Стеван Вуловић, министар за локалну самоуправу у косовској Влади Љубомир Марић, начленик косовскомитровачког округа Васо Јелић и други.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара