Читај ми!

Специјални беби аларми за родитеље са оштећеним слухом

Министар за рад и социјална питања Александар Вулин уручио је 12 беби аларма родитељима са оштећеним слухом поручујући им да су они део друштва који заслужује пажњу и поштовање.

Беби аларми, направљени специјално за родитеље оштећеног слуха, плач бебе претварају у светлосни сигнал и на тај начин олакшавају родитељима бригу о деци, а додељени су у оквиру пројекта "Брига за млади нараштај", преноси Танјуг.

Апарате су добили парови из Београда, Крагујевца, Чачка, Ужица, Лесковца, Новог Пазара и Косовске Митровице.

Вулин је рекао да верује да ће апарати много значити родитељима наводећи да, ако технологија може да реши неки проблем, држава је ту да ту технологију обезбеди, како би деца била безбедна.

"Како да не значи кад имате бебу и проблем да не можете да чујете кад плаче. Наравно да ће ово пуно значити и наш је интерес да особе које имају проблема са слухом нормално функционишу и да њихова деца буду безбедна", поручио је Вулин.

Вулин је истакао да министарство брине, и бринуће и даље, о особама са оштећеним слухом и додао да се нада да ће ускоро бити донет Закон о употреби знаковног језика.

Како је навео, закон по коме ће професија преводиоца на знаковни језик бити коначно препозната, прошао је јавну расправу и све скупштинске одборе и његово усвајање сада зависи од динамике рада парламента.

Министар је као пример бриге о особама оштећеног слуха навео емитовање домаће серије "Улице липа" са титлом, додајући да се нада да ће бити све више титлованог драмског, али и информативног програма.

Родитељи су се захвалили министру на донацији, наводећи да ће им знатно олакшати бригу о малишанима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара