Читај ми!

Стефановић: Није било услова за хеликоптере МУП-а

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да је командант хеликоптерске јединице МУП-а одбио транспорт болесне бебе из Новог Пазара јер нису постојали адекватни услови за то. Истиче и да се у истрази смрти новинарке Даде Вујасиновић размишља о додатним супер вештачењима предмета и оружја.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је, поводом изјаве министра одбране Братислава Гашића да је руководство Здравственог центра у Новом Пазару прво од МУП-а тражило хеликоптер, рекао да МУП није добио званичан захтев за то, преноси Бета.

Министар је прецизирао да је начелник Полицијске управе у Новом Пазару питао команданта хеликоптерске јединице МУП-а да ли полиција има хеликоптер који може да изврши акцију спасавања тако малог детета у ноћним условима.

"Командант хеликоптерске јединице који је професионалац и одлучује о томе, рекао је да не може да се изврши тај задатак и да наши хеликоптери нису адекватни за те услове", истакао је Стефановић.

Стефановић, који је и функционер Српске напредне странке, рекао је да се та странка, за разлику од неких других партија које желе да профитирају на несрећи, неће мешати у истрагу о паду војног хеликоптера.

Наглашава да напредњаци не желе на било који начин да се мешају у истрагу независног државног органа који ради самостално и да је то нормална процедура свуда у свету.

Упитан да ли то значи да СНС неће тражити оставке министара Златибора Лоначара и Братислава Гашића, Стефановић је констатовао да је то закључак новинара, поновивши да се СНС неће мешати у тужилачку истрагу.

Супер вештачење у случају Даде Вујасиновић

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да се, у истрази смрти новинарке Даде Вујасиновић, размишља о додатним супер вештачењима предмета и оружја.

Стефановић је приликом посете Првом ронилачком центру Жандармерије новинарима рекао да би се то супер вештачење обавило у сарадњи са страним партнерима.

"У овом тренутку радна група МУП-а и државна Радна група раде на овом случају и надам се да би та супервештачења предмета и оружја могла да дају неки одговор. Био бих задовљан када би се у мом мандату решило и то питање", рекао је министар.

Стефановић је, уз напомену да све ствари око истраге нису у рукама МУП-а, додао да ће, када то буде могуће, јавност бити обавештена о свему.

Министар је објаснио и да је супер вештачење додатно вештачење "које ће радити лабараторија, на пример у Холандији, са којом имамо посебну сарадњу".

Према његовим речима, током тог поступка, уз помоћ нових технологија видеће се да ли би могли да се открију додатни докази.

"Видећемо наравно да ли ће то бити могуће и да ли ће то дати неки додатни резултат. Не могу да прејудицирам", рекао је Стефановић.

Министар је истакао да, што се тиче МУП-а, постоји спремност да се примени све како би се дошло до одговора у случају Даде Вујасиновић.

Стефановић је напоменуо да није увек све могуће урадити само вољом, јер ако нема доказа не може се нешто измислити, али је изразио наду да ће додатно вештачење довести до нових доказа.

Новинарка Дуге Радислава Дада Вујасиновић је пронађена мртва 9. априла 1994. године у стану на Новом Београду.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара