Читај ми!

Јужна Морава у стагнацији и мањем опадању

Око 150 домаћинстава у селу Прасковче, у општини Ражањ, одсечено је од центра општине, због изливања Јужне Мораве. Поплављен пут Крушевац-Алексинац. Куће за сада нису угрожене. У Поморавском округу Велика Морава у порасту, али очекује се потпуна нормализација.

Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије и даље непрекидно прате стање на водостајима река, који су у главном у опадању, саопштено је из МУП-а Србије.

На територији Врања, Прокупља, Зајечара, Јагодине и Ниша водостаји река су у опадању и нема падавина.

Јужна Морава је у мањем опадању и стагнацији, док је Западна Морава у стагнацији, а у Ђунису код Крушевца једна трака пута је под водом, али нема угрожених објеката.

Сто педесет домаћинстава у селу Прасковче, у општини Ражањ, од јутрос је поново одсечено од центра општине, јер се Јужна Морава излила из корита и поплавила главни пут. Куће за сада нису угрожене, али је и даље у прекиду путни правац Крушевац-Алексинац.

Водостај Западне Мораве, Ибра, Топлице, Јужне Мораве код Алексинца је у опадању.

Од Грделице ка Врњачкој Бањи низ Западну Мораву, део пољопривредног земљишта је под водом и нема угрожених објеката, док је код Богутовца оштећен део пута Краљево-Рашка, због чега се саобраћај одвија једном траком.

Начелник Штаба за ванредне ситуације МУП-a за Поморавски округ у Јагодини Горан Кушић, рекао је јутрос Танјугу, да је Велика Морава у порасту, док је водостај на свим другим рекама у опадању за 15 до 20 центиметара.

"Ситуација се нормализује, киша је стала, јутрос је Поморавље огрејало сунце и очекујемо наредних дана потпуну нормализацију водостаја на рекама, додао је Кушић и истакао да је приправност Општинских штабова, Цивилне заштите, предузећа и људи и даље на снази.

Ванредна ситуација јуче је проглашена на делу територије општине Нова Варош и обухвата месне заједнице Акмачићи, Јасеново, Бела Река, Амзићи, Драглица, Радојиња, Рутоши, Божетићи и Негбина.

Ванредна ситуација је тамо од почетка зиме већ трећи пут на снази, а општина нема више средстава за зимско одржавање путева.

"Непроходне су саобраћајнице према Љепојевићима, Буковику, Тисовици, Штиткову, Вељином и Божетићком Трудову и Кућанима. У селима су махом старачка домаћинства која не могу да се организују да чисте снег већ то мора обавити локална самоуправа" истакао је председник општине Димитрије Пауновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара