На јесен одлука о броју отказа у јавном сектору

Министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички изјавила је да апсолутно није тачно да ће до 30. јуна бити отпуштено 16.000 људи из јавног сектора и навела да ће тај број бити познат на јесен.

"Навела сам 15.000 као горњу границу и сви су изгледи да ће тај број бити доста мањи", изјавила је Удовички у интервју магазину "БИЗ лајф", преноси Танјуг.

Она је рекла да Влада ради на утврђивању тога где је очигледно да се исти посао може постићи са организационим јединицама са мањим бројем запослених.

Надлежни, објаснила је Удовички, утврђују колико треба да буде запослених кроз процес анализе и додала да ће неки отићи добровољно, док ће други бити преквалификовани.

"Дакле, колико људи мора да напусти јавну управу - знаћемо тек на крају, вероватно на јесен", истакла је она.

Говорећи о новом закону о инспекцијском надзору, Удовички је рекла да је за пуну примену потребно уложити 4,5 милиона евра у наредне три године.

"Да илуструјем - да би се систем подигао на ноге, а под тим мислим на обуку и опрему инспектора, успостављање комисије и стручне подршке, подизање информатичког система, потребно је око четири до 4,5 милиона евра у наредне три године", изјавила је она.

Према њеним речима, то није велики износ када се узме у обзир податак да само пет најфреквентнијих инспекција привреду коштају 2,5 милиона евра годишње.

"Свакако се трошак неће свести на нулу, али ћемо га значајно умањити, као и неизвестност за привреду", рекла је она.

Министарка је упозорила и да је непредвидивост инспекција данас један од највећих извора неизвесности у пословању и зато одвраћа инвестиције.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво