Читај ми!

Шабић: Утврдити како су слике тужиоца доспеле у медије

Слика заменика тужиоца за организовани криминал Саше Иванића, који је надлежан за процес против Дарка Шарића, последњих дана поново се појавила у медијима. Повереник Родољуб Шабић покренуо је поступак за испитивање одговорности.

На захтев тужиоца Иванића, повереник за заштиту података покренуо је поступак за утврђивање околности у којима је фотографија заменика тужиоца из базе Министарства унутрашњих послова доспела у медије.

Исти одговор тражи и Тужилаштво за организовани криминал.

Повереника питају ко је и када из полицијске базе узео фотографију и проследио је медијима.

"По свему судећи, у том кратком року, један број особа јесте приступао бази података о господину Иванићу. Све је то било у складу са редовним пословима које обављају. Међутим, утврђено је да је бази приступано са још једне адресе", наводи Шабић и додаје да је та адреса позната МУП-у.

"Тренутно се проверавају околности и разлози због којих се тој бази приступало са дате адресе", закључује повереник за информације од јавног значаја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво