Привремено решен проблем депоније у насељу Белошевац

Депонија фабричког отпада у крагујевачком насељу Белошевац, на којој је за десет дана два пута избио пожар, посута је земљом чиме је тај проблем привремено решен.

Начелник управе за ванредне ситуације у Крагујевцу Зоран Кочовић у изјави Танјугу подсетио је да је пожар на тој депонији, на којој се фабрички отпад одлагао близу две деценије, први пут избио 26. марта, а последњи пут у ноћи између 2. и 3. априла.

"Када је први пут избио пожар, 26. марта ватрогасци су га за врло кратко време ставили под контролу, а због специфичности материјала који је горео до јуче смо имали дежурства", рекао је Кочовић.

Дргу пит, додао је, пожар је избио 3. априла око један сат ујутру и у току ноћи је угашен.

"Због материјала на отпаду, пластике која гори, контактирали смо градску управу која нам је изашла у сусрет и обезбедила механизацију, па смо у сарадњи са власником парцеле фабриком оружја довукли неколико камиона земље и прекрили депонији.Тиме смо спречили да се шири непријатан дим и смрад", навео је Кочовић.

Према његовим речима, циљ је да се нађе могућност да се депонија уклони и како је рекао, постоји обећање да ће власник парцеле са градском управо наћи могућност да се проблем депоније трајно реши.

Мештани Белошевца, Живко Самаиловић, Богдан Тодоровић и Драгица Мишовић чије су куће у непосредној близини депоније изјавили су Танјугу да се ту дуго одлаже отпад и да није било пријатно, посебно, када је прексиноћ поново избио пожар, јер је ветар пламен носио у правцу њихових кућа.

"Никако је овде за живот. Први пут када је избио пожар, седео сам иза куће и нисам ни знао. Тек када сам дошао до капије видео сам да је горело. Непријатно је било, срећа наша што је ветар дувао у правцу града, иначе да је у правцу кућа, нека би се упалила", прича Самаиловић.

И Тодоровић каже да га је било страх да се не упале жице за електричну енергију које су изнад депоније.

"Горе је било када је између четврта и петка поново избио пожар, јер су због ветра и пламен и дим ишли у правцу наших кућа", рекао је Тодоровић.

Драгица Мишовић каже да су ватрогасци, од избијања пожара, свакога дана дежурали.

"Било је страшно, није могло да се дише. Велики пламен био је и у ноћи између 2. и 3. априла". навела је Мишовић.

Земљиште на депонији у насељу Белошевац припадало је некадашњем холдингу "Застава", а недавно је, деобом, додељено фабрици оружја. На тој депонији одлаган је фабрички отпад, као што су гуме, сунђер, текстил, пластика и друго.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво