Читај ми!

Унапређење сарадње са полицијом РС

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је у Бањалуци да ће сарадња са полицијом Републике Српске у наредном периоду бити додатно унапређена у циљу ефикасне борбе против криминала, корупције и тероризма.

Небојша Стефановић је на церемонији обележавања Дана полиције Републике Српске, рекао је да у блиској сарадњи Србије и Републике Српске посебно до изражаја долази сарадња два министарства унутрашњих послова, јавља Танјуг.

Министар је, како се наводи у саопштењу МУП-а, рекао да је с министром полиције РС Драганом Лукачем разговарао о унапређењу сарадње у борби против корупције, криминала, што је једна од основних функција полиције.

Према његовим речима, тема разговора били су и изазову тероризма који, како је објаснио, нажалост постају присутни и на нашим просторима.

"Не треба да чекамо да се неки инцидент догоди, већ полиција мора да буде спремна да реагује брзо и ефикасно, што су данас и показали припадници Специјалне јединице полиције на вежби", истакао је Стефановић.

Министар је поручио да ће министарства унутрашњих послова Србије и РС у наредном периоду показати приврженост постојећој доброј сарадњи и да ће је додатно унапредити "разменом информација, што је кључно за боље и чвршће контакте између два министарства".

Стефановић и директор српске полиције Милорад Вељовић положили су венац на спомен плочу страдалим припадницима МУП-а РС, присуствовали показној вежби Специјалне јединице полиције и церемонији доделе признања припадницима МУП-а Републике Српске за предан рад.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво