Читај ми!

Карађорђевићи положили венце на споменик краљу Александру Првом

Принц Александар и принцеза Катарина посетили су Врњачку Бању и Краљево и положили венце на споменик краљу Александру Првом.

Поносан сам на нашу традицију, јер то је чврст темељ на коме треба да градимо модерну Србију, поручио је принц Александар Карађорђевић који је са супругом обишао и "краљевско купатило", Туристичко-угоститељску школу и Гимназију, преноси Танјуг.

Карађорђевићи су у хотелу "Звезда" обишли традиционалну манифестацију Сајам народног стваралаштва прела и посела, која се одржава по дванаести пут, а пошто је обишао више од 120 штандова, принц Александар је поручио да такви догађаји обогаћују културну и уметничку баштину и представљају Србију у најбољем светлу.

Принцеза Катарина је истакла да јој је веома драго што традиционални сајам народног стваралаштва организује друштво жена "Златне нити".

"Улога жене у нашем друштву увек је била огромна и ја подржавам напоре данашњих жена које нас подсећају на то. Сигурна сам да ће традиција народног стваралаштва наставити да на најлепши начин представља Србију у свету", рекла је принцеза Катарина у Врњачкој Бањи.

Карађорђевићи су посетили и Краљево где су отворили сензорну собу у школи за децу са посебним потребама "Иво Лола Рибар".

Ту вредну донацију обезбедила је хуманитарна организација "Лајфлајн Њујорк" која ради под покровитељством принцезе Катарине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије