Читај ми!

Благојевић: Поправљамо и ојачавамо инфраструктуру

У последњих шест месеци бавили смо се враћањем инфраструктуре у пређашње стање али смо је и чинили јачом, истиче Марко Благојевић за РТС. Идемо даље и радићемо док не будемо могли да кажемо да смо безбедни, поручује Благојевић.

Директор Канцеларије за обнову Марко Благојевић каже да има ствари којима је задовољан и оних којима није када су у питању поплављена подручја.

"Нисам задовољан чињеницом да није могло да се учини више пре свега у превенцији, али нисам незадовољан што није урађено више, него што физички није могло да се уради више - узевши у обзир све околности, прописе и ресурсе, техничке и финансијске. Огроман посао тек предстоји, пре свега у превенцији", рекао је Благојевић гостујући у Дневнику РТС-а.

Оцењује да је упркос свим притисцима цео процес изведен беспрекорно. "То је процес који се свуда одвија под великим притиском да се ради више, брже. Доказали смо да упркос свему може да се поступа одговорно према ограниченим ресурсима", каже Благојевић.

Истиче да је Србија данас спремнија него у мају прошле године. "Психолошки смо спремни, знамо какве последице могу да буду. Друго, ми смо се у последњих шест месеци бавили враћањем инфраструктуре у пређашње стање али смо је и чинили јачом", рекао је Благојевић.

Пред нама је, како каже, изградња нових објеката за које су обезбеђена средства. "Радиће се нови пројекти, идемо даље и радићемо док не будемо могли да кажемо да смо безбедни, за шта ће нам бити потребне године", нагласио је Благојевић.

Благојевић је прошле недеље учествовао у Сендају у Јапану, месту које је било тешко погођено земљотресом и цунамијем пре четири године, на трећој светској конференцији о превенцији катастрофа које се одржавају на сваких десет година. Србију је за учешће на конференцији пријавила Светска банка, што је, сматра Благојевић, показатељ да је Београд радио добар посао.

Тамо су, како каже, били донети општи закључци који нису обавезујући. Међутим, истиче Благојевић, у интересу Србије је да их добровољно прихвати.

Наводећи пример Јапана 2011. године, Благојевић је рекао да је Србија много брже оформила Канцеларију за обнову од поплава - Београду су требала два месеца, а Токију 11 месеци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара