Читај ми!

Краљевчани траже заштиту од поплава

Мештани краљевачког насеља Грдица и суседних насеља дуж Западне Мораве, блокирали су Улицу војводе Степе у Краљеву. Незадовољни су јер, тврде, градска власт још ништа није учинила како би се обале Мораве заштитиле од плављења.

Одборник и председник месне заједнице Грдица Раде Ерац поручио је окупљенима да ће "властима дати рок до 15. маја да се крене са изградњом бедема".

Уколико се то не деси, каже, кренуће се у радикализацију протеста.

"Ово је један вид грађанске непослушности. Људи су дошли да искажу протест јер у претходним месецима апсолутно ништа није урађено на плану трајне заштите њихових кућа од поплаве. Морава је само у последњих двадесетак дана била на ивици изливања и ови људи не могу мирно да спавају", рекао је Ерац.

Додао је да посао заштите водотокова мора да уради држава, али и да постоје послови које мора да уради Град Краљево.

"Локална самоуправа мора да реши имовинско-правне односе, затим експропријацију земљишта, израду урбанистичких планова и пројектне документације. У Краљеву постоји Дирекција за планирање и изградњу и добар део ових послова је у њиховој надлежности. Очекујемо да они поштено зараде своје плате", поручио је Ерац приликом блокаде улице.

На скупу је речено да је на територији Краљева у прошлогодишњим поплавама страдало око 500 кућа, од чега у Грдици око 270 и да је више од 3.000 ораница било поплављено.

"Ми ћемо заједно са Владом Републике Србије издвојити 100 милиона динара за превентиву", каже за РТС градоначелник Краљева Томислав Илић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво