Вукосављевић о биоскопу "Звезда": Граду везане руке

Држава мора да интервенише и преиспита шта се у правном смислу може урадити по питању биоскопа "Звезда", оценио jе градски секретар за културу Владан Вукосављевић, напомињући да су Граду везане руке.

Градски секретар за културу Владан Вукосављевић је у изјави за Танјуг рекао да су граду везане руке јер је процес приватизациjе окончан на начин како jе окончан.

"Представници Aгенциjе за приватизациjу тврде да jе то урађено у складу са законом. Mноги посленици из области културе се не слажу са таквом оценом", навео jе Вукосављевић.

Kако jе додао, у овом конкретном случаjу, држава мора да интервенише и да преиспита шта се ту може у правном смислу урадити.

"Mислимо да органи Републике мораjу да се, таква смо обећања и уверавања добили, озбиљниjе позабаве самом структуром тог правног посла и да видимо да ли се у датим околностима ти биоскопи могу вратити или граду или доделити неком другом на управљање или бити враћени у функциjу", истакао jе Вукосављевић.

Према његовим речима, постоjе контакти са представницима власника, градоначелник Београда Синиша Mали се недавно видео са jедном њиховом делегациjом и договорено да се разговори наставе.

"Решење се тражи, не могу да проценим какав ће бити исход, али се одређени напори улажу", казао jе градски секретар, подсетивши да jе та институциjа поздравила "окупациjу" биоскопа "Звезда", коjа траjе више од три месеца.

Чланови Покрета за окупациjу биоскопа "Звезда" упутили су прошле седмице допис министру културе Ивану Tасовцу.

Позиваjући се на Закон о културним добрима, у допису су навели да он, као ресорни министар има овлашћење да одузме културно добро њеном несавесном власнику и додели га привременом старатељу, односно инциjативи грађана коjа jе способна да се бави његовим одржавањем.

Покрет за окупациjу наследио jе обавезе и дугове коjе ниjе преузимао ни законити власник, а како стоjи у њиховом саопштењу месечни рачуни за струjу од 80.000 динара плаћаjу се искључиво донациjама грађана и оних коjи су у биоскопу.

Поред свакодневних проjекциjа, санитарних интервенциjа, оспособљавања водоводног система и санациjе крова, оваj биоскоп jе угостио Aлена Бађуиа, Mарка Брецеља, Jозефа Ван Вишема, а био jе и успутна станица Aлексису Ципрасу, сада актуелном премиjеру Грчке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије