Уручене награде "Лидери промена"

Највећа пословна асоцијација у Србији "AmCham", чије су чланице овде инвестирале 14 милијарди евра и упошљавају 100.000 људи, представила је свој годишњи извештај и доделила признања "Лидери промена". Овогодишњи добитници су Теленор банка, Бојана Миросављевић, мајка и иницијаторка Зојиног закона за помоћ деци са ретким болестима и Станка Пејановић, директорка компаније Горење Србија.

Иновативност и друштвена одговорност су кључње речи за седам "Лидера промена" које по други пут награђује Америчка привредна комора у Србији.

Награђени нису мењали само привреду Србије већ и друштво набоље. Титула хероја за законску победу у борби против ретких болести код деце добила је Зојина мама.

"Награда припада свома нама, зато што смо коначно преузели одговорност за своју болесну децу и дали им шансу коју заслужују. То су наши хероји, и добили су шансу да се боре за свој живот", каже Зојина мама Бојана Милосављевић.

Лидер у друштвено одговорном пословању је "Нафтна индустрија Србије". Није се збрајала уложена сума, већ и резултат уложеног труда чији циљ није само профит.

Маја Пишчевић, извршна директорка Америчке привредне коморе у Србијикаже да су настојали да виде какви су ефекти тог понашања, водећи рачуна колика је то мотивација за друге компаније.

"Узор за све компаније у Србије", тако је министар привреде описао пословање Теленор банке уручујући награду за "Лидера промена" у иновацији. Директор компаније понео је титулу пословног амбасадора за промоцију Србије страним инвеститорима.

Уве Фридрихајм из "Теленора" каже да се Теленор бренду овде верује, а поверење је кључно у пружању финансијскох услуга. "Ми смо то спојили у Србији", навео је Фридрихајм.

За чланицу Владе и чланицу жирија најважнија награда је "Лидерка промене". Директорка компаније "Горење" је пример свим женама у пословном свету.

Министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички каже да је то жена која се заиста истакла својом професионалношћу и својом спремношћу да размишља самостално и креативно и да ствара нешто ново.

Награду "Лидер промене" понели су и менаџер компаније "Телегруп" Александар Вратоњић Глигоријевић и млади иновативни лидер директор "Тризме" Марко Ковачевић.

Америчка привредна комора у Србији представља више од 190 америчких, међународних и домаћих компанија које су укупно у Србији инвестирале четрнаест милијарди евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво