Црвени тепих за малишане из прихватилишта

У Београду је вечерас одржана премијера филма "Ени", римејк филма о сирочету које хранитељска породица злоупотребљава у политичке сврхе. Први гледаоци били су малишани из прихватилишта за децу без родитељског старања "Чуваркућа".

Пред премијеру филма "Ени" спремљен је црвени тепих за најважније госте - децу из прихватилишта "Чуваркућа". Успех филма зависио је од утиска који је оставио на ову децу.

У сали су два сата прекидали уздаси, аплаузи и смех. По завршетку филма деца су своје утиске радо поделила.

"Филм је добар, много ми се свиђа, и надам се да ћемо сви бити срећни као Ени у филму", прича Кристина.

Јоланда каже да се осећа као звезда због блицева, камера и црвеног тепиха.

Ипак, стварност ове деце је много другачија.

Њих 25-оро спава у 16 кревета, а у неки кревет се смести и по двоје. Тако је већ 15 година у последњем уточишту за остављену, злостављану или децу жртве трговине људима.

"Врло често нам је тесно, понекад нам је хладно. Најгоре је кад смо болесни, јер се вирус врти у круг због малог простора", прича Данијела Стојковић из "Чуваркуће".

Да више не буде тако побринули су се многи, и појединци и институције, јер баш као "Ени", ова деца заслужују да буду у центру наше пажње.

Драгана Тешић, из "Кон Филма" каже да су се потрудили како би се деца осетила као звезде, јер они то и јесу. Додаје да су они звезде читавог друштва и да треба да им се посветимо.

Захваљујући донаторима, "Чуваркућа" ће ускоро променити своју адресу, постаће дечји простор са много више капацитета и са бољим условима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво