Читај ми!

Село Облачина добило "Школицу живота"

У селу Облачина крај Мерошине свечано је отворен вртић, чију реконструкцију и опремање је помогла Фондација "Новак Ђоковић" у сарадњи са Центром за интерактивну педагогију.

Фондација је у опремање пете по реду "Школице живота" уложила 800.000 динара, а адаптиран је простор у приземљу ОШ "Јастребачки партизани", јавља Танјуг.

У сарадњи са Општином Мерошина и Центром за интерактивну педагогију, простор у ком ће школицу похађати деца узраста од три до пет и по година, опремљен је адекватним намештајем, дидактиком, играчкама и сликовницама.

Фондација "Новак Ђоковић" обезбедила је и сав неопходан материјал за реализацију васпитно-образовног програма, као и литературу за васпитаче.

Део опреме је финансиран и средствима прикупљеним са аукције ускршњих јаја у износу од 236.033 динара, коју су организовале компаније "Арт Ивал" и Фондација.

Горана Џуџа Јаковљевић из Фондације "Новак Ђоковић" је, приликом свечаног отварања "Школице живота", рекла да пројекат омогућава деци из најугроженијих општина да се укључе у систем предшколског образовања.

"Срећни смо што ће више од двадесеторо малишана имати прилику да учи, игра се и проводи слободно време у реновираном простору, уз сав неопходан материјал за ове активности. Наш циљ је да им омогућимо правилно одрастање, да стекну жељу за учењем и остваре све своје потенцијале", рекла је Џуџа Јаковљевић.

Школицу тренутно похађају деца из Облачине, али и околних села – Биљега, Рожине, Азбреснице, Падине и Крајковца.

Према речима в. д. директора ПУ "Полетарац" Лидије Јевтић Златковић, овај пројекат омогућава обухват деце предшколског узраста од три до пет и по година, што се сматра "златним добом" за рани раст, развој и учење.

"Захвални смо што, кроз партнерство са Фондацијом 'Новак Ђоковић', децу у право време можемо да усмеримо ка правим вредностима. У годинама које долазе, подстицајна микросредина биће узор на добробит деце, родитеља и васпитног особља у нашој установи", истакла је Лидија Јевтић Златковић.

"Неразвијене општине, као што је Мерошина, и поред јаке воље да побољшају услове за рано одрастање деце, немају довољно средстава за овакав вид активности", рекао је председник општине Бојан Нешић.

Захвалио је на свеукупној подршци и стварању окружења за стимулативно, креативно и безбедно одрастање и развој деце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво