Возови на барској прузи поново почетком марта

Железнички саобраћај на прузи Београд-Бар поново ће бити успостављен почетком марта, девет месеци након оштећења пруга у поплавама, саопштило је то јавно предузеће.

Генерални директор Железница Србије Мирослав Стојчић је приликом ненајављеног обиласка градилишта на 88. километру барске пруге у кањону Градца рекао да су радови на градилишту између Ваљева и Ластре максимално интензивирани, преноси Бета.

Подсетио је да је на тој деоници пруге између Београда и Бара железничка инфраструктура озбиљно оштећена у мајским поплавама прошле године.

"Ситуација на градилишту неупоредиво је боља у односу на стање почетком фебруара. Јасно се назиру контуре радова, па је у овој финалној фази неопходно омогућити услове за преглед радова надлежним комисијама, како би се створили услови за брзо успостављање саобраћаја", истакао је Стојчић.

У саопштењу се додаје да се у последњих неколико седмица радило се у две смене по дванаест сати, и ноћу под јаким рефлекторима.

Последњи воз клисуром реке Градац на барској прузи прошао је 15. маја прошле године, након чега су поплаве и одрони оштетили велики број деоница на том правцу.

Највећа оштећења барске пруге догодила су се на деоници између Ваљева и Ластре. Санација првог великог клизишта на овој деоници, на 81. километру барске пруге, завршена је 7. фебруара, када је колосек постављен на целој деоници од око 220 метара.

У току су радови на санацији другог великог клизишта на 88. километру барске пруге, где је клизиште однело готово читаво брдо испод пруге, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво