Јанковић: Добио сам одговоре, али не и документа

Заштитник грађана Саша Јанковић потврдио је Танјугу да је од министра одбране Братислава Гашића добио одговоре, али без иједног документа, у вези са инцидентом током "Параде поноса", када су се сукобили припадници Кобри и Жандармерије а у којем је претучен и брат премијера Србије Андреј Вучић.

Јанковић је рекао да је "нажалост, министар одговорио на питања, али није приложио ни један документ на ком се одговори заснивају, иако је то у складу са законом тражено".

Омбудсман је додао да ће након анализе одговора бити у могућности да нешто више каже.

Јанковић је раније од министра Гашића, између осталог, затражио одговоре на питања на основу ког члана Закона о ВС или другог закона припадници Војне полиције обезбеђују председника владе, како је тачно гласио војни задатак који су обављали војни полицајци, да ли су они имали наређење да прођу кроз кордон на месту догађаја или на неком другом, или им је то било остављено на процену.

Министар Гашић раније је рекао да су сва сазнања и документа тог министарства у вези са инцидентом на Паради поноса достављена Тужилаштву, и да су сва поступања Министарства одбране у вези са тим случајем током Параде поноса била у складу са законом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара