Подршка "Тијанином закону"

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић дао је подршку "Тијанином закону" и он ће ускоро бити усвојен, изјавио је Танјугу отац несрећно страдале девојчице, Игор Јурић.

Јурић је после састанка са министром Стефановић навео да се темељно ради на томе и да се због тога неће журити са доношењем закона јер је циљ да измене буду добре и да не изискују нове промене.

Он је изразио задовољство што је, како је рекао, Стефановић и током потраге за Тијаном, али и после свега што се догодило показао људску солидарност и емоције.

"Морам да кажем да је он подржао "Тијанин закон" и да ће се он усвојити врло брзо. Неке ставке из тог дела закона који ми желимо да променимо ићи ће и много више од тога... рецимо, што се тиче саме потраге за несталим лицима, кренуће се одмах, неће се чекати, можда ни тих сат времена, што смо ми предложили", рекао је Јурић препричавајући детаље са састанка у МУП.

Стефановић, како је рекао, апсолутно подржава измене Закона о полицији и слаже се да је у моментима који су били кључни за Тијанин живот није све урађено онако како је можда могло да се уради.

"Они сада желе да ураде добар закон који неће морати да се мења после неког времена", додао је он.

Јурић је прокоментарисао и да ће после доношења "Тијаниног закона" моћи мирније да спава јер, како је нагласио, свим срцем жели да се никоме не понови трагедија која се догодила његовој ћерки.

"Мислим да би Тијана сада била поносна. Ако је једно дете морало да страда, нека је то била Тијана, али нека се то више никада не понови. Мени је једино то сатисфакција", подвукао је Јурић.

Иначе, крајем прошле године, посланик СНС Саша Мирковић рекао је новинарима у парламенту да ће се "Тијанин закон" ускоро наћи у скупштинској процедури и да ће га подржати клуб Српске напредне странке.

"Имаћемо врло брзо у скупштинској процедури Тијанин закон односно измене закона о полицији, члан 72. које це бити упућене у Министарство унутрашњих послова на усаглашавање и оцекујем да га у најкрацем року донесемо", рекао је Мирковић.

Он је тада објаснио да се најбитнија измена огледа у томе што ће се потерница на захтев породице или старатеља расписати у року од сат времена.

Међутим, према информацијама из МУП-a, ради се на измени више закона, а не само Закона о полицији како би се та област (нестала лица) боље регулисала.

Тијана Јурић отета је у ноћи између 25. и 26. јула у Бајмоку и исте ноћи је убијена. По њеном нестанку, у потрагу су се, поред српске и мађарске полиције, укључили Европол и Интерпол, као и међународни сајт посвећен несталој деци у Европи.

Како су медији раније пренели по „Тијанином закону“ потрага за несталим дететом почела би одмах по пријави родитеља и не би се као сада, чекало да протекне 48 сати.

У потрагу би се одмах укључиле све расположиве полицијске службе, као и оперативци Службе за борбу против високотехнолошког криминала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара