Повећан број жалби Савету за штампу

Новинари су у претходна четири месеца прекршили етички кодекс 16 пута током извештавања о различитим догађајима, саопштио је Савет за штампу.

Број жалби поднет Савету за штампу је од новембра прошле до јануара ове године повећан у односу на претходни период, рекла је секретарка Савета Гордана Новаковић и прецизирала да је до сада је поднето 36 жалби, преноси Танјуг.

"Новинарски кодекс је прекршен 16 пута, а у девет случајева је прекршено више поглавља Кодекса", рекла је Новаковићева.

Новаковићева је навела и да се међу ових 16 прекршаја налазе листови Ало, Курир, Информер, Новости и портал Телеграф.

На следећој седници, како је рекла, биће речи о жалби Министарства културе на порнографски садржај на насловној страни листа Курир.

Министарство је поднело жалбу Савету за штампу због насловне стране Курира са темом "Политичар са женом ишао на оргије", а која је илустрована фотографијом из стриптиз клуба.

Председавајући Савета за штампу Иван Цвејић позвао је све који мисле да су оштећени писањем појединих медија да им се обрате.

Цвејић је позвао и компаније и ПР агенције да погледају одлуке Савета за будуће пропагандне акције, како не би дошло до кршења новинарског кодекса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије