Инспекција у "Беометал строју" после несреће у Сибиру

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања саопштило је да су радници настрадали на градилишту у Сибиру, у Пуровском реону Јамало-Ненецког аутономног округа, били запослени у предузећу "Беометал строј д.о.о. Београд" и да је у току надзор инспекције рада у том предузећу.

Седиште "Беометал строја" је, како се наводи у саопштењу, у Златиборској улици, број 5, у Земуну, преноси Танјуг.

"Беометал строј д.о.о. Београд" се, како је наведено, у 2014. години Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања обратило једним обавештењем да треба да упути 20 запослених на рад у Руску Федерацију.

"Пошто је увидом у достављену документацију утврђено да послодавац није испунио услове предвиђене законом, он је обавештен да пре упућивања запослених на привремени рад коригује документацију и да је достави овом министарству", истакнуто је у саопштењу.

Послодавац, како се наводи, није доставио кориговану документацију у складу са примедбама, а Министарство за рад нема сазнања да је послодавац упутио запослене на основу приложених обавештења.

Сектор за рад Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, како је објашњено, пре упућивања запосленог у иностранство проверава пријаву са обавезном документацијом.

"Сектор за рад нема овлашћења да издаје сагласност као неопходни услов за упућивање, већ само може да констатује испуњеност законских услова или да обавести странку о потреби кориговања документације", наведено је.

За време боравка и рада у иностранству заштиту упућених радника обезбеђује дипломатско, односно конзуларно представништво РС, наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије