Архиепископ Вранишковски допутовао у Петроград

Након што је условно пуштен на слободу из затвора, архиепископ охридски Јован Вранишковски отишао је на лечење у Петроград.

Архиепископ охридски Јован Вранишковски, који је условно пуштен на слободу из скопског затвора, допутовао је у Петроград где ће бити на лечењу у манастиру Софија Силина, јавила је Верска информативна агенција, преноси Танјуг.

Московска патријаршија је саопштила да је архиепископ Јован на лечење у Русију допутовао на позив патријарха Кирила.

У његовој пратњи је, како се наводи, био настојатељ руског подворја у Софији, архимандрит Филип Василцев. Са архиепископом је и његова мајка.

Дочекали су га и поздравили епископ кронштатски Назиреј и игуманија Новодевичког манастира Софија Силина.

Вранишковски је из затвора Идризово у Скопљу пуштен прошле седмице, а у његовом ослобађању посредовала је Руска православна црква.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије