Чачак, суве шљиве против фудбала

У "Пољооткупу" у Бресници код Чачка тврде да им Месна заједница и сеоски фудбалски клуб, чији аутобус блокира прилаз предузећу, угрожавају пословање – прераду и сушење шљиве. Обе стране у спору кажу да је земљиште на прилазу фудбалском терену њихово.

Одмах поред "Пољооткуповог" камиона паркиран је клупски аутобус. Тако једни другима ометају улазак – с једне стране у простор фирме за прераду и сушење шљиве, а с друге на сеоски фудбалски терен.

"Ово је мој посед, значи могу да ставим где год хоћу, то нико нема право ни да ми забрани, нити било шта", каже Ђуро Аврамовић из "Пољооткупа".

"Ми смо паркирали овде аутобус фудбалског клуба, фактички они су први сами себе блокирали", каже Милан Миловановић, председник Савета Месне заједнице Бресница.

Проблем овог пролаза није нов. Уз стативе фудбалског терена некад је била имовина Земљорадничке задруге. Сада је то власништво фирме у којој тврде да је земљиште њихово.

"То је све сада укњижено један кроз један на мене као власника. Камион сам ставио у свој посед, а њима сам дао иако немају права – 4,5 метара пролаза", каже Аврамовић.

У сушари за шљиве кажу и да због овог проблема не могу да раде. Готови производи чекају испоруку, а посла, тврде, има за 60 радника. На другој страни, у Месној заједници истичу да то није разлог обуставе производње.

Додају и да је још 2008. године донета пресуда којом је одређено да је улаз у игралиште власништво Града, а да је право коришћења припало Фудбалском клубу "Рудар".

"По закону о задругама Србије – питање је да ли они могу да укњиже то као своје власништво и надам се да ће се овим новим законима вршити преиспитивање свих тих могућности превођења и мењања власника на тим парцелама", каже Милан Миловановић.

Да фудбал спаја људе – у бресничком случају није правило.

"Кад је утакмица, овде има сто људи. Неће да плате карту да уђу тамо, они сви висе овуда и узимају шљиве, а не знам шта ће све да ставе у те шљиве", каже Ђуро Аврамовић.

"Ми немамо ништа против да они ограде своју фирму и затворе, али нама је битан улаз у игралиште јер ми немамо другу варијанту да уђемо осим овуда", каже Милан Миловановић.

Ко је у праву и ко коме омета посед – по свему судећи утврдиће се у парничном поступку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара