Поклон пензионера Дому здравља у Куршумлији

Иако пензионерске дане проводи у Сремчици, Стеван Миленковић добро памти родну Тмаву и друга села куршумлијског краја. Зато је решио да дому здравља поклони "ладу ниву" како би лекари лакше стигли до најугроженијих.

Стеван Миленковић, пензионер из Сремчице, поклонио је Дому здравља у Куршумлији теренско возило - "ладу ниву". 

За такав хумани гест Миленковић се одлучио када је сазнао да медицинско особље дома здравља не може да стигне до најудаљенијих пацијената, а поготову до старачких домаћинстава у разуђеним селима удаљеним и до 50 километара од општинског центра.

"Људи су ишли по пацијента колима до извесног периода и онда даље нису могли аутомобилом, него су морали на коња да ставе пацијента, да га доведу до аута и онда да га воде у дом здравља. И то ме мало иритирало. С обзиром на то да сам велики емотивац, а могао сам, имам услова, и могао сам то да им поклоним", прича Стеван.

Да би помоћ стигла до куршумлијских села, некада треба и више сати.

"То је углавном старије становништво, значи тешко им је да дођу до Куршумлије, па мислим да хитна помоћ сваком излази у сусрет", каже једна од мештанки.

Мирољуб Јовић, возач хитне помоћи, каже да су путеви лоши, такорећи колски путеви, где могу да прођу само трактори.

"Много значи нама, а још више значи нашим пацијентима. Свака ова донација значи спасен живот", истиче Невена Вучковић, начелница хитне помоћи у Куршумлији.

Куршумлијска општина једна је од најразуђенијих у Србији и простире се дуж 105 километара административне линије са Косовом и Метохијом.

Дом здравља у Куршумлији покрива терен од 1.000 квадратних километара на коме се налази више од 90 насељених места у којима живи око 20.000 људи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара